+316 263 96 846

Interieur prikkels

Is het niet fantastisch om de binnenomgeving te beheersen met nieuwe technologie en een strak bouwkundig ontwerp? 

De verlichting is nauwkeurig uitgemeten voor een gelijkmatig overzicht van de ruimten en gangen. De rechte lijnen van de wanden, deuren, ramen, het plafond en de plinten langs de vloer geven een duidelijke kadering voor onze oriëntatie. Het klimaatplafond reguleert een gelijke temperatuur de hele dag door en de ramen hoeven niet meer open. Hier mag je de iedere dag doorbrengen… 

Je vraagt je af waarom er zoveel absentie heerst? Dergelijke gebouwen dragen bij aan monotone energie, weinig creativiteit, slechte productiviteit met dito bedrijfsresultaat. 

Het lijkt alsof we vergeten dat we nog steeds zoogdieren zijn met hormonen en veranderende energie niveaus gedurende de dag. We zijn steeds meer binnen, waar we afgesloten zijn van stimulerende prikkels en natuurlijke elementen die voldoende variatie geven in de vierkante dozen waarin we werken en leven. 

We hebben organische verandering en zintuiglijke prikkeling nodig om energiek te blijven en om ons te ontspannen. Schommelingen in licht, kleur en temperatuur kunnen een ruimte dynamischer maken, waardoor je variatie beleeft, niet verveeld raakt en alertheid blijft. De kunst is om dat zo te doen dat het je bioritme en energieniveaus stimuleert gedurende de ochtend, middag en avond; alle seizoenen door. 

Werkplezier, inspiratie en productiviteit? 

Laat het interieur je prikkelen. 

Portret - Jochum de Boer - ZW-Round-150px

Vond je dit artikel  interessant, waardevol, leuk? Wil je ons een plezier doen en dit artikel delen op social media? Op deze manier help je mee om samen met ons het woord te verspreiden, zodat we stukje bij beetje de wereld verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld Bright Nature Interiors noemen en de titel van het artikel en wat je er van vindt. Help je mee? Klik op een van de links hieronder:

Jochum de Boer,
Oprichter van Bright Nature Interiors
www.brightnature.com


HASHTAGS

#ouderenzorg #kwaliteitvanleven #zorgkwaliteit #zorg #dementie #interieur #interieurdesign #gezondheid #kwaliteitsprogramma #kwaliteitsmeter #healingenvironment #natuur #beleving #belevingsgerichtezorg #positiefinterieur 

No Comments

Post a Comment

0