+316 263 96 846

Sfeervol camoufleren

SFEERVOL CAMOUFLEREN

Een raamwerk sfeervol camoufleren in een ouderenzorg afdeling? Deze entree met raamfolie van groene bladeren  geeft een sfeervolle beleving aan het interieur, minder afleiding om naar de uitgang te zoeken en genoeg transparantie om verzorgend personeel door het raam te laten kijken.  Deze toepassing is een van de vele mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren in zorginstellingen.  


 

BELEVINGSGERICHT  BUITENGEVOEL 

Een belevingsgericht interieur voor dementerenden met voldoende stimulering van de zintuigen vergroot de kwaliteit van zorg. Door bijvoorbeeld een buitensfeer binnen te halen geeft dat een minder opgesloten  gevoel voor bewoners.  Zie het voor je:  Uitzicht op groen, dynamische daglichtplafonds met wolken en boomtoppen, rustgevende geuren, soundscapes met vogelgeluiden afgewisseld door stiltes en ruisende bladeren, fotowanden met herkenbare landschappen, lichtgevende sterrenhemel in de snoezelkamer, herkenbare voordeur stickers en foto’s van buitenmuren op gangwanden die een straatsfeer geven met bankjes om te zitten, gezellig ingerichte huiskamers en rustzones, gecamoufleerde uitgangen en dienstdeuren met afbeeldingen die rustig gedrag in de hand werken, echte of kunstmatige planten en groene wanden, een inpandig café-interieur met virtueel uitzicht naar een zonnig terras buiten. Bent u er nog bij?  Het is een greep uit de vele mogelijkheden om ouderenzorginstellingen beter in te richten waardoor cliënten zich fijn voelen en gedragen.  


 

EFFECTIEF INTERIEUR

Het effect van een goed interieurdesign raakt ook verzorgend personeel met positieve energie.  Door een interieur met voldoende beleving en de juiste prikkels te ontwerpen zal er zelfs minder hulp nodig zijn van verzorgend personeel. Naast een goed imago van de zorginstelling zal dit uiteindelijk ook effect hebben op het bedrijfsresultaat.  


 

LUISTEREN NAAR KWALITEIT

Een kwaliteitsverbetering begint met luisteren naar wat er speelt. Vaak is de behoefte direct merkbaar in de uitstraling van het gebouw. Dan zijn er nog maar een paar woorden nodig en kunnen we met de input van het zorgteam samenwerken aan het verbeteren van hun kwaliteitsprogramma en dienstverlening.  En het geeft zeer veel voldoening om te weten dat we met onze passie kunnen helpen om die behoefte effectief te vertalen naar  een belevingsgericht interieur.  
 Laat ons luisteren en beleef het mee.
 Jochum de Boer Bright Nature Interiors [email protected]

 

HASHTAGS #ouderenzorg  #kwaliteitvanleven  #zorgkwaliteit  #zorg  #dementie  #interieur  #interieurdesign  #gezondheid  #kwaliteitsprogramma  #kwaliteitsmeter  #healingenvironment  #natuur  #beleving  #belevingsgerichtezorg  #positiefinterieur 

No Comments

Post a Comment

0