SNELCURSUS: BUITEN BINNEN HALEN

Simpel leren hoe je een beleving van BUITEN BINNEN HAALT voor een dementie vriendelijke omgeving..zonder dat het te veel wordt?

Cursus investering: van 497 voor 197 euro 

Leer BUITEN BINNEN HALEN voor dementie vriendelijke omgevingen

Dit leer je:

 • Positieve effecten van buitengevoel direct gebruiken.
 • Neuro-wetenschappelijke onderbouwing van ‘buiten’ op gedrag en gevoel van bewoners (..en personeel)
 • 5 verborgen effecten van buiten binnenhalen
 • De beste plekken om een buitengevoel te maken.
 • De 4 essentiële basis kleuren van buiten begrijpen ..en binnen halen, zodat je de aangename associatie maakt.
 • Geuren van buiten binnen halen (..met en zonder budget).
 • Buitengevoel met diverse (échte) materialen creëren.
 • Met ‘Buitensfeer’ mensen aantrekken, uitnodigen en gezellig maken.
 • Welke (lang bloeiende) planten je veilig binnen wilt halen (..en welke zeker niet! –giftig of veel onderhoud).
 • Leer onderbouwen waarom buiten zo belangrijk is voor kwaliteit van zorg bij een budget aanvraag of presentatie. 
 • De meest gemaakte fouten bij buiten binnen halen ..en hoe jij die kan voorkomen.
 • 3 meest effectieve manieren om buiten binnen te halen.
Stars-250px72-1

Bonus

• BONUS 1: Eén-pagina overzicht: 3 meest geliefde en succesvolle manieren van Buiten binnen halen

• BONUS 2: Een 1 op 1 call waarbij ik je help bij jouw situatie buiten binnen te halen.

• BONUS 3: 5-Stappen plan: BUITEN BINNEN HALEN ..voor beginners (en de verdiepende 3 elementen voor professionals)

Kijk wanneer jij dat wilt (24/7) 

..op ieder apparaat

Leer wáár je maar wilt. Gemakkelijk vanaf de plek waar je NU zit (..op de bank, stoel, bus, kantoor, buro, tuin, park –lekker weer?). En kijk vanaf iedere apparaat die je wilt gebruiken (..computer, iPad of telefoon)

Leer op het moment dat het jouw uitkomt (..lekker thuis, tijdens werk ..nachtdienst iemand?, vrije tijd ..onderweg naar huis?) 

–> Echt. Met een internet verbinding, kun je het overal en altijd makkelijk bekijken.

Wat anderen zeggen

Ontmoet maker en trainer

Jochum de Boer

Jochum de Boer, Ontwerper en trainer healing environment design voor ouderenzorg.

Echt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om nieuwe dingen te leren (..of verder leren wanneer je het onderwerp al goed kent). Je hebt gewoon iemand nodig die het simpelweg op de juiste manier uitlegt. 

De wereld van BUITEN is prachtig in binnen te halen, maar kan best ingewikkeld worden als je er in duikt ..helemaal als je omgeving, sfeer én gedrag samen wilt brengen in een gebouw waar mensen leven. Dan kan het complex worden. Denk je ook? 

Nee. Niet langer meer. 

Nu wordt het makkelijk om te begrijpen en praktisch toe te passen, leuk?

–> Stel nu, dat die wereld van BUITEN BINNEN HALEN makkelijk wordt om te begrijpen en te gebruiken..

..Zou je dat willen?

Ik heb een METHODE gevonden die als een BLAUWDRUK gebruikt kan worden om op een goede en veilige manier buiten binnen te halen

Hoe je dat doet?

Dat kan je leren in de cursus..

Makkelijk en leuk!

..want ik ben je gids.

Buiten binnen halen ..vanuit een nieuw veelzijdig perspectief

De afgelopen 20+ jaar heb ik veel belevingsgerichte omgevingen gerealiseerd en geadviseerd specifiek voor de zorg en ouderenzorg waar mensen leven met dementie. 

Het blijkt dat BUITEN BINNEN HALEN is een van de meest geliefde thema’s is voor de inrichting van ouderenzorg instellingen. Het geeft meer rust en een openheid aan een omgeving in plaats van een opgesloten gevoel. Daarbij versterkt een buitengevoel de zintuiglijke beleving, kwaliteit van zorg ..en gewoon LEVENSGELUK. 

In de ontmoetingen en projecten voor ouderenzorg instellingen, heb ik veel gesprekken gevoerd. Ik raakte aan de praat met zowel leidinggevenden, raden en bestuur, beleidsmakers, projectontwikkelaars, personeel (..en óók de gezellige alledaagse praatjes met bewoners met hun families – Hilárisch soms 😂  ..en verdrietig op andere momenten).

Door al die projecten, gesprekken, visies, gedachten en keuzes van instellingen (..en diens ondersteunende partijen), ben ik patronen gaan zien in gedrag, sfeer en omgeving.

Tijdens de vele ontmoetingen, observaties, gesprekken met zorginstellingen kwamen steeds die zelfde thema’s, interesses, pijnpunten, visies en vragen naar voren. 

De patronen werden zichtbaar bij gedrag van mensen (..denk aan cliënten met dementie, maar ook bij verzorgend personeel, leidinggevenden, beleidsmakers en ontwikkelaars van deze zorgomgevingen) ..en de omgeving waar deze mensen leefden en werkten. 

Veelzijdig perspectief

Door mijn achtergrond in grafisch ontwerp, design, interieur, marketing, kunst, theater, film ..en passie voor natuur, zinuiglijke beleving, ‘healing environments’, omgevingspsychologie, neurowetenschap, nudging en menselijk gedrag, kan ik met mijn team vanuit een rijk en veelzijdig perspectief kijken met verschillende standpunten en belangen naar een zorgomgeving die mensen werkelijk kan ondersteunen, waardoor ze meer kwaliteit van leven kunnen ervaren. 

Het is echt schitterend om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om het gedrag en gevoel van mensen in een gebouw te kunnen beïnvloeden op een positieve manier. 

Soms gaat dat met een kleine aanpassing in de omgeving, soms met een heel nieuw ontwerp voor beleving en sfeer,  soms gewoon met een nieuwe manier van denken en kijken naar de mogelijkheden en behoeften van de mensen in die  omgeving.

De mensen die bij mij komen willen een positieve verandering van hun omgevingszorg voor hun mensen. Of het nu gaat om bestaande bouw, nieuwbouw of beleidsplan. 

De meeste trainingen zijn ingedeeld per thema, zodat het makkelijk behapbaar en overzichtelijk is.

Cursus

Die kennis, inspiraties en ervaringen uit de praktijk, heb ik nu verwerkt tot een SNELCURSUS BUITEN BINNEN HALEN voor Dementie vriendelijke omgevingen. Een cursus met simpele handvaten, de beste tools en praktische voorbeelden. Ze maken het makkelijk om buiten te begrijpen en binnen te halen. Het is speciaal voor mensen die een verandering willen maken voor dementie vriendelijke omgevingen. 

Precies dát.. ga je leren in deze cursus: BUITEN BINNEN HALEN. 

Ik neem je aan de hand en loop je, stap voor stap, door de cursus heen. De bonussen maken het nóg makkelijk om het te begrijpen en écht te gebruiken. 

Dus: –> Praktisch, kort en simpel, zodat jij het zelfs aan anderen kan uitleggen ..en dat bewoners straks kunnen genieten, Gaaf?

Wees het voorbeeld van verandering

Je weet dat je méér wil doen om het beter te maken voor mensen met dementie. 

Dus wees diegene die dat ook écht kan gaan doen.  Of je het nu zelf gaat doen ..of dat je anderen er mee gaat inspireren en leert werken.. hiermee kan je het beide doen.

Nu is het het moment om te stoppen met tijd verspillen om het allemaal zelf uitzoeken (..Zonde. Niet doen –ik heb het allemaal voor je gedaan in deze cursus). 

Dus: leer snel en simpel hoe je buiten binnnan haalt met deze SNELCURSUS BUITEN BINNEN HALEN voor Dementie vriendelijke omgevingen.

..en maak die verandering. Vandaag.

Tijdelijk van 497  voor 197 euro 

0