SNELCURSUS: BUITEN BINNEN HALEN

Simpel leren hoe je een beleving van BUITEN BINNEN HAALT voor een dementie vriendelijke omgeving..zonder dat het te veel wordt?

Cursus investering: van 497 voor 297 euro

Leer BUITEN BINNEN HALEN voor dementie vriendelijke omgevingen

Dit leer je:

 • Positieve effecten van buitengevoel direct gebruiken.
 • Neuro-wetenschappelijke onderbouwing van het effect van ‘buiten’ op mensen.
 • 5 verborgen effecten van buiten binnenhalen
 • De beste plekken om een buitengevoel te maken.
 • De 2 essentiële kleuren voor een buitensfeer ..en welke  uitgesproken effecten je er mee maken (..en het grote verschil met de kleurtint variaties). 
 • Geuren van buiten binnen halen (..met en zonder budget).
 • 10 elementen van buiten (..die je op allerlei manieren kan combineren tot een buiten gevoel)
 • Daglicht verlichting binnen halen..onmisbaar in de binnen omgeving. 
 • Minder opgesloten gevoel creëren voor bewoners.
 • Nudging pricipes (..zeg maar: ‘gedrag sturen’ met de omgeving) uitleg en inspirerende toepassingen.
 • Welke (lang bloeiende) planten je veilig binnen kan halen (..en niet giftig zijn of veel onderhoud nodig hebben).
 • De 7 meest gemaakte fouten bij buiten binnen halen ..en hoe jij die kan voorkomen. 
 • Inspirerende voorbeelden van buitensferen. 
 • De negatieve gevolgen als je niet doet ..aan een sfeervolle binnen omgeving.

Voor wie?

Deze cursus is voor:

Mensen die in ouderen zorginstellingen werken, waaronder: zorgprofessionals, verpleegkundigen, zorgspecialisten, teamleiders, beleidsmakers, managers, etc. (Je leert makkelijk denken en ontwerpen zoals professionals het doen. De voorbeelden laten je zien wat er mogelijk is om de sfeer van buiten binnen te halen. Je leert welke keuzes er zijn en waarom je een bepaalde buitensfeer kiest, zodat het rustig blijft –ook als je denkt dat er bijna niks kan of mag. Met het doordachte stappenplan bereid je goed voor om de gesprekken te voeren met je team, managers en interieur professionals. Na de cursus kun je beter adviseren en keuzes maken voor een nieuwe buitensfeer die past bij bewoners.)

Interieurontwerpers, stylisten, (binnenhuis)architecten en ontwerpers (Inspiraties en praktische voorbeelden om buiten binnen te halen voor een kwetsbare doelgroep. De mogelijkheden uit deze cursus geven duidelijk handvaten om te ontwerpen met het thema: ‘buiten binnenhalen’, zodat het echt ondersteunend is ..en dat je snel de juiste keuzes kan maken.)  

Projectontwikkelaars, zorgondernemers, zorgvastgoed adviseurs, zorg adviseurs (Bereid je voor op een goede kwaliteit van omgevingszorg, waarbij een onmisbaar buitengevoel een de kwaliteit van zorg kan vergroten –Healing environment). 

Mantelzorgers, deelnemers van de cliëntenraad, families en betrokkenen die het leven van mensen met dementie beter willen maken. (..je leert wat belangrijk is en hoe je een buitensfeer binnen kan halen. Hierdoor kun je anderen inspireren, advies geven en meehelpen om die rustgevende buitensfeer binnen te halen). 

Mensen die een verandering willen maken in (buiten)sfeer en beleving van ouderenzorg instellingen (..deze cursus is zo gemaakt dat het voor iedereen makkelijk te volgen is ..of je nu een professioneel ontwerper, zorgverlener, beleidsmaker of mens bent die geeft om andere mensen. Mijn 20+ jaar ervaring voor het inrichten van ouderenzorg interieurs, geeft je een voorsprong in ontwerp ervaring, die zijn samengevat met alléén de meest essentiële en praktische kennis en toepassingen om een buitengevoel binnen te halen. In no time leer je denken en ontwerpen voor ouderenzorg interieurs zoals een pro. ) 

 

 

Kijk wanneer jij dat wilt (24/7) 

..op ieder apparaat

Leer wáár je maar wilt. Gemakkelijk vanaf de plek waar je NU zit (..op de bank, stoel, bus, kantoor, buro, tuin, park –lekker weer?). En kijk vanaf iedere apparaat die je wilt gebruiken (..computer, iPad of telefoon)

Leer op het moment dat het jouw uitkomt (..lekker thuis, tijdens werk ..nachtdienst iemand?, vrije tijd ..onderweg naar huis?) 

–> Echt. Met een internet verbinding, kun je het overal en altijd makkelijk bekijken.

Stars-250px72-1

Bonus

• BONUS: Stappen plan: BUITEN BINNEN HALEN (..en de essentiële vragen voor een snelle start)

• BONUS: De 2 onmisbare TIPS ..voor een goed begin van de nieuwe buitensfeer.

• BONUS: Hoe zorg je dat een fotowand niet voor verwarring zorgt? ..antwoord en werkwijze op deze veel gestelde vraag. 

• BONUS: Echte planten. Een 2 pagina overzicht met makkelijk te onderhouden planten die lang bloeien ..en niet giftig zijn.

• BONUS: 7 Meest gemaakte fouten met buiten binnen halen (..en hoe je die kan voorkomen)

Beeld-Still - Buiten binnen halen 3-cursus-T

Wat anderen zeggen

Ontmoet maker en trainer

Jochum de Boer

Jochum de Boer, Ontwerper en trainer healing environment design voor ouderenzorg.

Echt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om nieuwe dingen te leren (..of verder leren wanneer je het onderwerp al goed kent). Je hebt gewoon iemand nodig die het simpelweg op de juiste manier uitlegt. 

De wereld van BUITEN is prachtig in binnen te halen, maar kan best ingewikkeld worden als je er in duikt ..helemaal als je omgeving, sfeer én gedrag samen wilt brengen in een gebouw waar mensen leven. Dan kan het complex worden. Denk je ook? 

Nee. Niet langer meer. 

Nu wordt het makkelijk om te begrijpen en praktisch toe te passen, leuk?

–> Stel nu, dat die wereld van BUITEN BINNEN HALEN makkelijk wordt om te begrijpen en te gebruiken..

..Zou je dat willen?

Ik heb een METHODE gevonden die als een BLAUWDRUK gebruikt kan worden om op een goede en veilige manier buiten binnen te halen

Hoe je dat doet?

Dat kan je leren in de cursus..

Makkelijk en leuk!

..want ik ben je gids.

Ook als je al een professioneel ontwerper bent, zul je hier essentiële voorbeelden en toepassingen vinden om buiten binnen te halen ..speciaal voor ouderenzorg interieurs waar mensen leven met dementie. 

Buiten binnen halen ..vanuit een nieuw veelzijdig perspectief

De afgelopen 20+ jaar heb ik veel belevingsgerichte omgevingen gerealiseerd en geadviseerd specifiek voor de zorg en ouderenzorg waar mensen leven met dementie. 

Het blijkt dat BUITEN BINNEN HALEN is een van de meest geliefde thema’s is voor de inrichting van ouderenzorg instellingen. Het geeft meer rust en een openheid aan een omgeving in plaats van een opgesloten gevoel. Daarbij versterkt een buitengevoel de zintuiglijke beleving, kwaliteit van zorg ..en gewoon LEVENSGELUK. 

In de ontmoetingen en projecten voor ouderenzorg instellingen, heb ik veel gesprekken gevoerd. Ik raakte aan de praat met zowel leidinggevenden, raden en bestuur, beleidsmakers, projectontwikkelaars, personeel (..en óók de gezellige alledaagse praatjes met bewoners met hun families – Hilárisch soms 😂  ..en verdrietig op andere momenten).

Door al die projecten, gesprekken, visies, gedachten en keuzes van instellingen (..en diens ondersteunende partijen), ben ik patronen gaan zien in gedrag, sfeer en omgeving.

Tijdens de vele ontmoetingen, observaties, gesprekken met zorginstellingen kwamen steeds die zelfde thema’s, interesses, pijnpunten, visies en vragen naar voren. 

De patronen werden zichtbaar bij gedrag van mensen (..denk aan cliënten met dementie, maar ook bij verzorgend personeel, leidinggevenden, beleidsmakers en ontwikkelaars van deze zorgomgevingen) ..en de omgeving waar deze mensen leefden en werkten. 

Veelzijdig perspectief

Door mijn achtergrond in grafisch ontwerp, design, interieur, marketing, kunst, theater, film ..en passie voor natuur, zintuiglijke beleving, ‘healing environments’, omgevingspsychologie, neurowetenschap, nudging en menselijk gedrag, kan ik met mijn team vanuit een  veelzijdig perspectief kijken met verschillende standpunten en belangen naar een zorgomgeving die mensen werkelijk kan ondersteunen.

Het is echt mooi om te zien hoe mensen de mogelijkheden gaan inzien wat je kan doen om het gedrag en gevoel van mensen te beïnvloeden in een gebouw. Met deze cursus leer  je ook snel en makkelijk de juiste keuze maken. 

De mensen die bij mij komen met hun interieur projecten, willen een positieve verandering van hun omgevingszorg voor hun mensen ..of het nu gaat om bestaande bouw, nieuwbouw of een beleidsplan. 

 

Eenvoud en resultaat

Deze cursus is ingedeeld in 3 modules, zodat het overzichtelijk is. De bonussen geven je een vliegende start en antwoord op een de meest gestelde vragen. 

• Met deze cursus leer je interieurs ontwerpen voor de ouderenzorg als een PRO. ‘Buiten binnen halen’ wordt hier mee je specialisatie, waarmee je de ouderenzorg interieurs in een ander daglicht kan zetten en veel mensen mee kan helpen. 

–Het is tijd om op te staan: Neem deze rol met beide (groene handen) aan en maak die verandering. Vandaag!

Cursus

Die kennis, inspiraties en ervaringen uit de praktijk, heb ik nu verwerkt tot een SNELCURSUS BUITEN BINNEN HALEN voor Dementie vriendelijke omgevingen. Een cursus met simpele handvaten, de beste tools en praktische voorbeelden. Ze maken het makkelijk om buiten te begrijpen en binnen te halen. Het is speciaal voor mensen die een verandering willen maken voor dementie vriendelijke omgevingen. 

Precies dát.. ga je leren in deze cursus: BUITEN BINNEN HALEN. 

Ik neem je aan de hand en loop je, stap voor stap, door de cursus heen. De bonussen maken het nóg makkelijk om het te begrijpen en écht te gebruiken. 

Dus: –> Praktisch, kort en simpel, zodat jij het zelfs aan anderen kan uitleggen ..en dat bewoners straks kunnen genieten, Gaaf?

Wees het voorbeeld van verandering

Je weet dat je méér wil doen om het beter te maken voor mensen met dementie. 

Dus wees diegene die dat ook écht kan gaan doen.  Of je het nu zelf gaat doen ..of dat je anderen er mee gaat inspireren en leert werken.. hiermee kan je het beide doen.

Nu is het het moment om te stoppen met tijd verspillen om het allemaal zelf uitzoeken (..Zonde. Niet doen –ik heb het allemaal    voor je gedaan in deze cursus). De beste toepassingen en ervaring van de afgelopen 20+ jaar is hier samengevat tot het meest belangrijke. 

Dus: leer snel en simpel hoe je Buiten binnen haalt met deze CURSUS BUITEN BINNENHALEN voor Dementie vriendelijke omgevingen.

Met deze cursus leer je interieurs ontwerpen als een PRO. ‘Buiten binnen halen’ wordt hier mee je specialisatie, waarmee je de ouderenzorg interieurs in een ander daglicht kan zetten ..en veel mensen mee kan helpen. 

Past die rol bij jouw?

Kom ..maak die verandering. Vandaag.

Tijdelijk van 497  voor 297 euro 

0