MiniCursus: Dementie vriendelijke kleuren

Simpel leren hoe je de juiste kleuren kiest voor een dementie vriendelijke omgeving? ..vanuit de beleving van mensen met dementie?

Cursus investering: van 397 voor 197 euro

Leer de basis om KLEUREN SPECIALIST te worden voor dementie vriendelijke omgevingen

Pijl-Zwart-1R Down

Voeg de minicursus toe aan mijn winkelwagen

Dit leer je:

  • Leer kijken vanuit de beleving van ouderen met dementie
  • Wat zien ze eigenlijk nog? 
  • Wat begrijpen ze eigenlijk nog? 
  • Dementie vriendelijke kleuren kiezen
  • Hoe je kleine ruimtes groter maakt met kleur
  • Hoe je grote ruimtes knusser kan maken met kleur
  • Waarom “warme kleuren” zo geliefd zijn bij ouderen
  • Kleuren die rustig en ontspannend zijn (..en hoe dat komt)
  • Invloed van kleur op gedrag 
  • 3 geheimen van kleur ..waardoor het SIMPEL WORDT en je álle kleuren in 1x keer begrijpt en kan gebruiken (Echt: –deze geheimen maken het zó eenvoudig.. Dit had ik willen weten toen ik 20 jaar geleden begon.. Maar hey –> Nu kun jij wél direct goed beginnen met kleur.) Handig? 

Bonus

Stars-250px72-1

• BONUS 1: Eén-pagina overzicht: Ruimtelijkheid met kleur

• BONUS 2: Kleurenpsychologie in een notendop (..zodat je snel weet waarom sommige kleuren een “warm samen gevoel” geven ..en andere juist niet)

• BONUS 3: SNELSTART CHECKLIST: Juiste vragen; nieuwe kleuren (..met deze praktische checklist maak je een SNELSTART naar de verandering van de nieuwe kleurensfeer die jij wilt.)

Kijk wanneer jij dat wilt (24/7) ..op ieder apparaat

Leer wáár je maar wilt. Gemakkelijk vanaf de plek waar je NU zit (..op de bank, stoel, bus, kantoor, buro, tuin, park –lekker weer?). En kijk vanaf iedere apparaat die je wilt gebruiken (..computer, iPad of telefoon)

Leer op het moment dat het jouw uitkomt (..lekker thuis, tijdens werk ..nachtdienst iemand?, vrije tijd ..onderweg naar huis?) 

–> Echt. Met een internet verbinding, kun je het overal en altijd makkelijk bekijken.

Wat anderen zeggen

Ontmoet maker en trainer

Still uit online video cursus Dementie vriendelijke kleuren
Jochum de Boer

Echt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om nieuwe dingen te leren (..of verder leren wanneer je al iets weet). Je hebt gewoon iemand nodig die het simpelweg op de juiste manier uitlegt. 

De wereld van KLEUR is prachtig, maar kan best ingewikkeld worden als je er in duikt ..helemaal als je omgeving, sfeer én gedrag samen wilt brengen. Dan kan het complex worden. Denk je ook? 

Je zou juist willen dat het makkelijk was om te begrijpen, klopt?

–> Stel nu, dat iemand die complexe wereld van kleur SUPER SIMPEL aan je kon uitleggen, zodat je het makkelijk kan begrijpen.. Zó simpel zelfs, dat jij het ook aan anderen kan uitleggen.. Handig?

..Zou je dat willen?

 

Dat kan je leren..

Makkelijk en leuk!

..want ik ben je gids.

Kleur. Simpel.

In de afgelopen 20+ jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan belevingsgerichte omgevingen voor ouderenzorg. Daarin heb ik ervaren HOE BLIJ mensen kunnen worden van kleur en sfeer. Herkenbaar?

Wist je dat KLEUR GEDRAG KAN BEPALEN van mensen? Dat komt omdat kleur in de omgeving, neurologische verbindingen maakt met het brein en betekenis geven ..en dat gaat onbewust.

In de ontmoetingen en projecten voor ouderenzorg instellingen, heb ik veel gesprekken gevoerd. Ik raakte aan de praat met zowel leidinggevenden, bestuur, beleidsmakers, personeel (..en óók de gezellige alledaagse praatjes met bewoners met hun families – Hilárisch soms 😂  ..en verdrietig op andere momenten).

Wat bleek?  –> KLEUR kwam iedere keer weer als onderwerp naar voren. Voor sfeer, kwaliteit van zorg, oriëntatie ..en gewoon LEVENSGELUK.

Ontdekking

Door al die projecten en gesprekken ben ik patronen gaan zien in gedrag, sfeer en omgeving van ouderenzorg instellingen. En door mijn achtergrond in design, marketing, kunst, theater en film, kon ik dingen zien vanuit een nieuw perspectief. 

Want onderwerpen zoals kleur, setting, sfeer, het sturen van emoties en gedrag blijken daar helemaal op aan te sluiten. Wanneer ik dat aanvul met mijn passie voor gedrags wetenschappen, omgevings psychologie, nudging en healing environments, maakt dat als een compleet geheel. Hierdoor kan ik nu op verschillende manieren kijken naar inrichtingen met kleur en sfeer. 

Echt – toen ik dat ontdekte, leek het net een puzzle die zo op zijn plaats viel. Het klikte gewoon! Het werd SIMPEL ..en zó inspirerend. 

Ik dacht meteen: Stel dat andere mensen dat zouden weten, zodat ze er ZELF mee aan de slag kunnen.. Dat zou toch te gek zijn?!”  

Cursus

Die kennis, inspiraties en ervaringen uit de praktijk, heb ik nu verwerkt tot een minicursus Dementie vriendelijke kleuren. Een cursus met simpele handvaten, de beste tools en voorbeelden. Ze maken het makkelijk om kleur te begrijpen. Het is speciaal voor mensen die een verandering willen maken voor dementie vriendelijke omgevingen. 

Precies dát.. ga je leren in deze cursus. 

Deze cursus bestaat uit 3 delen en duurt totaal dik 2 uur. Ik neem je aan de hand en loop je, stap voor stap, door de cursus heen. De bonussen maken het nóg makkelijk om het te begrijpen en écht te gebruiken. 

Dus: –> Praktisch, kort en simpel, zodat jij het zelfs aan anderen kan uitleggen ..en dat bewoners straks kunnen genieten, Gaaf?

Devices-IMG-T

Wees het voorbeeld

Je weet dat je méér wil doen om het beter te maken voor mensen met dementie. 

Dus wees diegene die dat ook écht kan gaan doen.  Of je het nu zelf gaat doen ..of dat je anderen er mee gaat inspireren en leert werken.. hiermee kan je het beide doen.

Nu is het het moment om te stoppen met tijd verspillen om het allemaal zelf uitzoeken (..Zonde. Niet doen –ik heb het allemaal voor je gedaan in deze cursus). 

Dus: leer snel en simpel de basis van kleur in deze overzichtelijke minicursus: Dementie vriendelijke kleuren.

..en maak die verandering. Vandaag.

Tijdelijk van 397  voor 197 euro

0