CURSUSSEN OVERZICHT – Dementie vriendelijke omgevingen

..van cursus tot masterclass 

MiniCursus: Dementie vriendelijke kleuren

Simpel en snel leren hoe je de juiste kleuren kiest voor een dementie vriendelijke omgeving? ..vanuit de beleving van mensen met dementie?

Cursus investering: 397 euro Tijdelijk: 77 euro

Product image

MASTERCLASS: 
Dementie vriendelijke kleuren

Verdiep je in de wereld van kleur ..vanuit de beleving van mensen met dementie.

–> Leer zelf stap voor stap, samen met mij, hoe je van idee naar kleurenpallet, naar de kleuren kiezen in de winkel en uiteindelijk die verf aan de muur krijgt.

Simpel en praktisch, met de juiste kleuren ..zonder geklieder of dat het te druk wordt.

Investering cursus: 1.997 Tijdelijk: 997 euro

Wordt KLEUREN SPECIALIST voor dementie vriendelijke omgevingen

MiniCursus: Buiten binnen halen – Natuurlijke sferen 

Simpel en snel leren hoe je de sfeer van buiten binnen haalt? ..Hiermee leer je een natuurlijke sfeer maken die rustgevend is. 

Cursus investering: 497 euro

MiniCursus: Buiten binnen halen – Straat sferen 

Simpel en snel leren hoe je de sfeer van buiten binnen haalt? ..Hiermee maak je een gezellige straatsfeer (..zonder dat het te druk wordt, zodat het past bij mensen die leven met dementie.)

Cursus investering: 497 euro

MASTERCLASS: 

Buiten binnen halen

In deze MASTERCLASS leer je om zowel natuurlijke sferen als óók een straatsfeer te creëren. 

Natuur en groen blijken rustgevend te zijn. Ook wanneer deze gesimuleerd zijn. –> Leer zelf stap voor stap, samen met mij, van idee naar praktische uitvoering om BUITEN BINNEN TE HALEN. 

Cursus investering: 1.299 Tijdelijk: 997 euro

BUITEN-BINNEN SPECIALIST worden? 

PLATINUM MASTERCLASS: 

Design voor dementie

Met dit volledige Programma: Platinum Design voor Dementie heb je werkelijk de meest uitgebreide en praktische training in handen.

Naast de uitgebreide trainingen, is er 1 op 1 consult, professionele begeleiding, tips en tricks van vakspecialisten, voorbeelden van “evidence based design”, neuro-wetenschappelijke onderzoeken, praktijk voorbeelden, inspiraties, presentaties maken, aanvragen voor geld en sponsoring, leer een enthousiast “Verander-Team” opzetten, Prijzen berekenen van kosten en investering, Offertes aanvragen en hoe je materialen voor de beste prijs kan bestellen, Dedicated Design Buddy en een Virtuele Engel die je alles kan vragen om te helpen met de realisatie van je nieuwe omgeving ..van begin tot eind. 

Wil je een berg verzetten? (..en zeker weten dat het een goed resultaat heeft ..en waar je zeer uitgebreid leer-plezier van hebt?). Dan kies je voor zekerheid met dit Programma: Platinum Masterclass: Design voor Dementie.

..en maak die verandering. Vandaag.

Cursus investering: van 12.997 Tijdelijk: 8.997 euro

Kijk wanneer jij dat wilt (24/7) ..op ieder apparaat

Leer wannéér en wáár je maar wilt. Gemakkelijk vanaf de plek waar je NU zit (..op de bank, stoel, bus, kantoor, buro, tuin, park –lekker weer?).

Kijk vanaf ieder apparaat die je wilt gebruiken (..computer, iPad of telefoon)

Leer op het moment dat het jouw uitkomt (..tijdens werk  ..nachtdienst iemand? ..vrije tijd ..onderweg naar huis?)  –> Echt. Met een internet verbinding, kun je het overal en altijd makkelijk bekijken.

Ontmoet maker en trainer

Portret - Jochum de Boer - ZW-Round-150px
Jochum de Boer

 Echt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om nieuwe dingen te leren (..of verder leren waar je al iets van weet). Je hebt gewoon iemand nodig die het simpelweg op de juiste manier uitlegt

De wereld van KLEUR is prachtig, maar kan best ingewikkeld worden als je er in duikt ..helemaal als je er omgeving, sfeer en gedrag er bij neemt. Dan kan het complex worden. Denk je ook? 

Je zou juist willen dat het makkelijk was om te begrijpen, klopt?

–> Stel nu, dat iemand die complexe wereld van kleur SUPER SIMPEL aan je kon uitleggen, zodat je het makkelijk kan begrijpen.. ZO SIMPEL zelfs, dat jij het ook aan anderen kan uitleggen..

..Zou je dat willen?

 

Kleur. Simpel.

In de afgelopen 20+ jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan belevingsgerichte omgevingen voor ouderenzorg. Daarin heb ik ervaren HOE BLIJ mensen kunnen worden van kleur en sfeer

Herkenbaar? 

Wist je ook dat KLEUR GEDRAG BEPAALT van mensen? Dat komt omdat kleur in de omgeving, neurologische verbindingen maakt met het brein ..en dat gaat onbewust.

In de vele ontmoetingen en projecten voor ouderenzorg instellingen, heb ik veel gesprekken gevoerd (..ik raakte aan de praat met zowel leidinggevenden, bestuur, beleidsmakers, personeel ..en óók de gezellige alledaagse praatjes met bewoners met hun families – Hilárisch soms 😂  ..en verdrietig op andere momenten).

En wat bleek?  –> KLEUR en sfeer kwam iedere keer weer als onderwerp naar voren. Voor sfeer, kwaliteit van zorg ..en gewoon LEVENSGELUK. 

 

Ontdekking

Door al die projecten en gesprekken ben ik patronen gaan zien in gedrag, sfeer en omgeving van ouderenzorg instellingen. En met mijn achtergrond in design, marketing, kunst, theater en film, kon ik dingen zien vanuit een nieuw perspectief.

Want deze onderwerpen als kleur, setting, sfeer, sturen van emoties en gedrag, blijken daar volledig op aan te sluiten. Wanneer ik dat ook aanvul met mijn passie voor gedragswetenschappen, omgevings psychologie, nudging en healing environments, maakt dat als een compleet geheel. 

Echt – toen ik dat ontdekte, leek het wel een puzzle die zo in elkaar viel. Het klikte gewoon! Werkelijk inspirerend..

Hierdoor kan ik nu vanaf verschillende hoeken kijken naar  inrichtingen met kleur en sfeer. Met name voor zorg omgevingen, waar mensen leven met dementie. 

 

Cursussen

De kennis, inspiraties en ervaringen uit de praktijk, heb ik nu verwerkt tot een cursussen en masterclasses voor Dementie vriendelijke omgevingen. Met simpele handvaten, de beste tools, professionele en neurowetenschappelijke onderbouwing, wordt het overzichtelijk om dementie vriendelijke interieurs te maken. Het is speciaal voor mensen die een verandering willen makenzodat jij het zelfs aan anderen kan uitleggen ..en dat bewoners kunnen genieten, Gaaf?

Precies dát.. ga jij leren in deze cursussen.   

Wat anderen zeggen

0